Időpontfoglalás
A gyors online időpontfoglaláshoz kattintson ide és jelentkezzen be!

Környezetvédelem

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a fenntartható fejlődést és a környezettudatosságot. Ma több mint egymilliárd szomjazó ember él a Földön, és több mint kétmilliárdan nélkülözik a tiszta vizet a mindennapi mosakodáshoz, főzéshez.

6,5 millió ember ivóvizét pazaroljuk el kocsimosásra

Akár 4,56 millió m3 vizet pazarolhatunk el a slaggal történő otthoni autómosással évente, amely 6,4 millió ember ajánlott éves vízbevitelét fedezi. A legutóbbi kutatások szerint Magyarországot is érinti az a globális probléma, miszerint meg kell tanulnunk mértékkel bánni természetes vizeinkkel.

Egy slaggal történő otthoni autómosás alkalmával 400 liter vizet használunk el átlagosan, melyet nagyon gyakran ivóvízből és nem fúrt kútból nyerünk. Mindez egy 15 lakásos társasház esetében lakásonként egy autóval és évi 3 mosással számolva 18 000 liter, azaz 18 m3 ivóvíz felhasználást jelentheti éves szinten. Szemléltetésképpen ez a mennyiség 10 000 gyermek ajánlott napi vízbevitelével egyezik meg. 
 

A vízlábnyom mérése és a vízfogyasztás csökkentése, optimalizálása széles körben szükségessé válik a jövőben. Lehetőségünk van a közvetlen és közvetett vízfogyasztásunk mérésére, csökkentésére, optimalizálására mind egyéni, mind vállalati szinten.

Ebben nyújt segítséget vízmegtakarítási programunk, melynek keretében minden kedves partnerünk figyelemmel kísérheti, hogy egy olyan egyszerű dologgal, mint az autótisztítási szokásainak változtatásával, mennyi vizet takarít meg a föld vízkészletéből.